Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 5 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 0,5 kg dyni
250 g drobnej fasoli z puszki
1 mały por
1 litr bulionu warzywnego
15 g bazylii
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
25 g masła
sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3316 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |