|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Boczniaki duszone po francusku |
|
Poziom: średni Głosów: 6 Ocena: 4.33 Składniki: 50 dkg boczniaka,
3 łyżki masła,
1 cebulę,
75 ml białego wina,
1 szklanka rosołu lub wywaru z warzyw,
1 ząbek czosnku,
0.25 szkl. śmietany,
1 łyżka mąki,
1 łyżka natki pietruszki,
sól i pieprz do smaku.
|
Opis przygotowania: Odzielić trzony od kapeluszy. Kapelusze po umyciu włożyć na rozgrzane masło impod smarzyć. Grzyby wyłożyć i na tym samym tłuszczu obsmażyć do szklistości bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Połączyć cebulę z grzybami i z szklanką wywaru, posolić , popieprzyć, i dusić na wolnym ogniu. Gdy grzyby sa prawie miękkie wlać wino , a na koniec duszenia dodać śmietanę z mąką i posiekaną natkę pietruszki, zagotować i doprawić do smaku. |
|
Region: Kuchnia francuska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 16231 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|