| Grzaniec na żołądkowej | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyPorcji:  2Głosów: 4Ocena: 3.50
"	Żołądkowa Gorzka Tradycyjna - 120 ml
 "	Sok jabłkowy - 240 ml
 "	Aromatyczne przyprawy: laska cynamonu, goździki
 "	Drobno pokrojona skórka z pomarańczy dodawana do gotowego napoju
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do rondelka należy wrzucić wszystkie składniki i podgrzać. Przygotowując grzańca na bazie Żołądkowej Gorzkiej należy pamiętać, aby alkohol nie został zagotowany. Tylko wówczas zachowa on swój wyjątkowy smak i aromat, a także idealnie klarowną barwę. Podawać w szklance udekorowanej cieniutkimi paseczkami lub twistem ze skórki pomarańczy.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  fasolka25 | 
	| Przepis czytano już 7028 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |