Grzaniec na żołądkowej |
|
Poziom: łatwy Porcji: 2 Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: " Żołądkowa Gorzka Tradycyjna - 120 ml
" Sok jabłkowy - 240 ml
" Aromatyczne przyprawy: laska cynamonu, goździki
" Drobno pokrojona skórka z pomarańczy dodawana do gotowego napoju
|
Opis przygotowania: Do rondelka należy wrzucić wszystkie składniki i podgrzać. Przygotowując grzańca na bazie Żołądkowej Gorzkiej należy pamiętać, aby alkohol nie został zagotowany. Tylko wówczas zachowa on swój wyjątkowy smak i aromat, a także idealnie klarowną barwę. Podawać w szklance udekorowanej cieniutkimi paseczkami lub twistem ze skórki pomarańczy. |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis został dodany przez: fasolka25 |
Przepis czytano już 6311 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |