przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grzaniec na żołądkowej


Poziom: łatwy
Porcji: 2
Głosów: 4
Ocena: 3.50
Składniki:
" Żołądkowa Gorzka Tradycyjna - 120 ml
" Sok jabłkowy - 240 ml
" Aromatyczne przyprawy: laska cynamonu, goździki
" Drobno pokrojona skórka z pomarańczy dodawana do gotowego napoju

Opis przygotowania:
Do rondelka należy wrzucić wszystkie składniki i podgrzać. Przygotowując grzańca na bazie Żołądkowej Gorzkiej należy pamiętać, aby alkohol nie został zagotowany. Tylko wówczas zachowa on swój wyjątkowy smak i aromat, a także idealnie klarowną barwę. Podawać w szklance udekorowanej cieniutkimi paseczkami lub twistem ze skórki pomarańczy.
Region:  Kuchnia polska
Przepis został dodany przez:  fasolka25
Przepis czytano już 6311 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin