przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli


Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- Kiełbasa biała surowa firmy Gzella 1,5 kg
- olej 3-4 łyżki
- cebula 6-7 średnich sztuk
- czosnek 6 ząbków
- pomidory z puszki 2 puszki po 400g
- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
- majeranek 3 łyżki
- pieprz ziołowy 1 łyżeczka
- sól, pieprz czarny do smaku

Opis przygotowania:
Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.

Cebulę pokroić w grube pióra, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z wodą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną, przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.

Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.
Smacznego!
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 3224 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin