przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- kalafior świeży 250g
- ogórek świeży 100g
- koperek ½ pęczka
- twaróg chudy 100g
- jogurt naturalny 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek

Opis przygotowania:
Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.
Opis / Uwagi:
To idealna pasta do świeżego pieczywa, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Świetnie smakuje z plasterkami wędzonego łososia.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 2925 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin