Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - kalafior świeży 250g
- ogórek świeży 100g
- koperek ½ pęczka
- twaróg chudy 100g
- jogurt naturalny 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek
|
Opis przygotowania: Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem. |
|
Opis / Uwagi: To idealna pasta do świeżego pieczywa, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Świetnie smakuje z plasterkami wędzonego łososia. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 2943 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |