przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Panzanella  sałatka toskańska


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki:
" 50g białego pieczywa (typu ciabatta)
" 30 ml oliwy z oliwek Olitalia
" 10 ml octu balsamicznego z Modeny marki Ponti
" 1 ząbek czosnku
" pomidory kolorowe
" 20g czerwona cebula
" ½ pęczka bazylii
" sól i pieprz do smaku
" 10g tuńczyka w oliwie z oliwek marki Callipo
" 20g karczochów krojonych marki Ponti
" 30g papryka pieczona
" kilka kaparów marki Ponti

Opis przygotowania:
Przygotowanie:

Pieczywo obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka, karczocha kroimy w cząstki, a paprykę w paski. W blenderze miksujemy oliwę, ocet balsamiczny, czosnek, bazylię, następnie mieszamy z wszystkimi składnikami. Wykładamy składniki na talerz, posypujemy kaparami i dodajemy kawałki tuńczyka oraz pokrojone kostki ciabaty. Polewamy dressingiem i serwujemy.
Opis / Uwagi:
Panzanella to zdrowa i pyszna sałatka na każdą okazję.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 2977 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin