Panzanella sałatka toskańska |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki:
" 50g białego pieczywa (typu ciabatta)
" 30 ml oliwy z oliwek Olitalia
" 10 ml octu balsamicznego z Modeny marki Ponti
" 1 ząbek czosnku
" pomidory kolorowe
" 20g czerwona cebula
" ½ pęczka bazylii
" sól i pieprz do smaku
" 10g tuńczyka w oliwie z oliwek marki Callipo
" 20g karczochów krojonych marki Ponti
" 30g papryka pieczona
" kilka kaparów marki Ponti
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Pieczywo obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka, karczocha kroimy w cząstki, a paprykę w paski. W blenderze miksujemy oliwę, ocet balsamiczny, czosnek, bazylię, następnie mieszamy z wszystkimi składnikami. Wykładamy składniki na talerz, posypujemy kaparami i dodajemy kawałki tuńczyka oraz pokrojone kostki ciabaty. Polewamy dressingiem i serwujemy. |
|
Opis / Uwagi: Panzanella to zdrowa i pyszna sałatka na każdą okazję. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2974 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |