Pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 3 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: opakowanie pierogów z wiśniami Jawo
sos:
kremówka 100 ml
cukier 5 dag
czekolada mleczna 1,5 tabliczki
|
Opis przygotowania: Ugotuj pierogi z wiśniami zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu czas gotowania 9 minut. Przygotuj sos czekoladowo-karmelowy: do rondelka wsyp cukier i gotuj do momentu, gdy powstanie karmel. Uważaj, żeby cukier się nie przypalił. Do tak przygotowanego karmelu ostrożnie wlej śmietanę kremówkę, ciągle mieszając, aby śmietanka połączyła się z karmelem. Dodaj startą na tarce tabliczkę czekolady i podgrzej delikatnie, aby czekolada całkowicie się rozpuściła. Sos można podawać na ciepło lub zimno. W międzyczasie pokrusz czekoladę. Ugotowane pierogi polej sosem i posyp pokruszoną czekoladą. |
|
Opis / Uwagi: prosty i szybki przepis na pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym. Jest to efektowne danie z wykorzystaniem gotowych pierogów, będące doskonałą propozycją na szybki letni obiad lub deser. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: mniam |
Przepis czytano już 2684 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |