| Pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  15 min.Porcji:  3Głosów: 1Ocena: 5.00
opakowanie pierogów z wiśniami Jawo
 sos:
 kremówka 100 ml
 cukier 5 dag
 czekolada mleczna  1,5 tabliczki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ugotuj pierogi z wiśniami zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu  czas gotowania 9 minut. Przygotuj sos czekoladowo-karmelowy:  do rondelka wsyp cukier i gotuj do momentu, gdy powstanie karmel. Uważaj, żeby cukier się nie przypalił. Do tak przygotowanego karmelu ostrożnie wlej śmietanę kremówkę, ciągle mieszając, aby śmietanka połączyła się z karmelem. Dodaj startą na tarce tabliczkę czekolady i podgrzej delikatnie, aby czekolada całkowicie się rozpuściła. Sos można podawać na ciepło lub zimno. W międzyczasie pokrusz czekoladę. Ugotowane pierogi polej sosem i posyp pokruszoną czekoladą.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: prosty i szybki przepis na pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym. Jest to efektowne danie z wykorzystaniem gotowych pierogów, będące doskonałą propozycją na szybki letni obiad lub deser.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mniam | 
	| Przepis czytano już 3411 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |