przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierogi z truskawkami z sosem z białej czekolady i płatkami migdałów


Poziom: średni
Czas: 15 min.
Porcji: 2
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Porcja na 2-3 os.
Składniki:
" opakowanie pierogów z truskawkami Jawo
sos:
" tabliczka białej czekolady
" 200 g śmietanki kremówki
" kilka kropel olejku migdałowego (opcjonalnie)
" płatki migdałowe do posypania na wierzchu

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
Czekoladę połam na niewielkie kawałki, włóż do naczynia i wstaw do garnka z gorącą wodą. Podgrzewaj do roztopienia, od czasu do czasu mieszając. Do roztopionej czekolady powoli wlej śmietankę i rozetrzyj na gładką masę. W międzyczasie ugotuj pierogi z truskawkami Jawo zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu  czas gotowania 9 minut. Polej gorące pierogi sosem i posyp płatkami migdałów.

Wskazówka:
Sos można wzbogacić odrobiną olejku migdałowego, wówczas uzyska on nieco mocniejszy i bardziej wyrazisty aromat. Gotowe danie możemy przybrać kilkoma listkami werbeny cytrynowej lub mięty.

Smacznego!
jawo.pl
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 2495 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin