Pierogi z truskawkami z sosem z białej czekolady i płatkami migdałów |
|
Poziom: średni Czas: 15 min. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Porcja na 2-3 os.
Składniki:
" opakowanie pierogów z truskawkami Jawo
sos:
" tabliczka białej czekolady
" 200 g śmietanki kremówki
" kilka kropel olejku migdałowego (opcjonalnie)
" płatki migdałowe do posypania na wierzchu
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Czekoladę połam na niewielkie kawałki, włóż do naczynia i wstaw do garnka z gorącą wodą. Podgrzewaj do roztopienia, od czasu do czasu mieszając. Do roztopionej czekolady powoli wlej śmietankę i rozetrzyj na gładką masę. W międzyczasie ugotuj pierogi z truskawkami Jawo zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu czas gotowania 9 minut. Polej gorące pierogi sosem i posyp płatkami migdałów.
Wskazówka:
Sos można wzbogacić odrobiną olejku migdałowego, wówczas uzyska on nieco mocniejszy i bardziej wyrazisty aromat. Gotowe danie możemy przybrać kilkoma listkami werbeny cytrynowej lub mięty.
Smacznego!
jawo.pl |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam |
Przepis czytano już 2493 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |