przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa szpinakowa z cytryną oraz makaronem ryżyk marki Arrighi


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 1 cebula
" 1 kawałek papryczki chili
" 1 opakowanie mrożonego szpinaku
" 250 g makaronu ryżyku Arrighi
" 2 ząbki czosnku
" 1 litr bulionu
" 9 łyżek soku z cytryny Limmi

Opis przygotowania:
W garnku zeszklij posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie dodaj papryczkę chili, szpinak i ryżyk Arrighi. Przez kilka minut duś wszystkie składniki, a następnie napełnij bulionem (mięsnym lub warzywnym). Pod przykryciem pozostaw zupę na wolnym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zalej sokiem z cytryny Limmi i dalej gotuj, aż makaron będzie gotowy. Następnie podawaj gorącą zupę z grzankami lub parmezanem.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 1988 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin