Zupa szpinakowa z cytryną oraz makaronem ryżyk marki Arrighi |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 1 cebula
" 1 kawałek papryczki chili
" 1 opakowanie mrożonego szpinaku
" 250 g makaronu ryżyku Arrighi
" 2 ząbki czosnku
" 1 litr bulionu
" 9 łyżek soku z cytryny Limmi
|
Opis przygotowania: W garnku zeszklij posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie dodaj papryczkę chili, szpinak i ryżyk Arrighi. Przez kilka minut duś wszystkie składniki, a następnie napełnij bulionem (mięsnym lub warzywnym). Pod przykryciem pozostaw zupę na wolnym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zalej sokiem z cytryny Limmi i dalej gotuj, aż makaron będzie gotowy. Następnie podawaj gorącą zupę z grzankami lub parmezanem. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 1987 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |