|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Biszkopt czekoladowy |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 10Ocena: 3.79
4 duże jajka
 125 g miałkiego cukru
 100 g mąki
 30 g kakao niesłodzonego
 15 g stopionego masła
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wymieszać jajka z cukrem, ubijać na parze. Zdjąć z ognia i ubijać ok. 15 min., aż masa będzie lekka i puszysta. Przesiać mąkę z kakao i w porcjach dodawać do masy jajecznej. Z ostatnią porcją dodać masło. Wlać ciasto do wyłożonej pergaminem i wytłuszczonej masłem formy o średnicy 20 cm i piec w nagrzanym piekarniku ok. 35 min.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis czytano już 14006 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | mi sie przepis nie sprawdzil Dodał/a aisze dnia 2009-08-28 10:12:45
 
 ubilam dokladnie jajka, po wystudzeniu powstal puszysty gesty krem - juz w tym momencie widac było, ze ta ilosc maki sie nie wkreci do jaj. Dodalam lyzke wody i te odrobine masla ale w dalszym ciągu masa mardzo, bardzo gęsta i już niestety nie puszysta. Dalej jednak brne ;-) Rozsmarowalam to jakos na blaszce i czekam ;-) jeszcze 10 minut ale nie wygląda to dobrze.
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |