|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Biszkopt czekoladowy |
|
Poziom: średni Głosów: 10 Ocena: 3.79 Składniki: 4 duże jajka
125 g miałkiego cukru
100 g mąki
30 g kakao niesłodzonego
15 g stopionego masła
|
Opis przygotowania: Wymieszać jajka z cukrem, ubijać na parze. Zdjąć z ognia i ubijać ok. 15 min., aż masa będzie lekka i puszysta. Przesiać mąkę z kakao i w porcjach dodawać do masy jajecznej. Z ostatnią porcją dodać masło. Wlać ciasto do wyłożonej pergaminem i wytłuszczonej masłem formy o średnicy 20 cm i piec w nagrzanym piekarniku ok. 35 min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 13123 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
mi sie przepis nie sprawdzil Dodał/a aisze dnia 2009-08-28 10:12:45
ubilam dokladnie jajka, po wystudzeniu powstal puszysty gesty krem - juz w tym momencie widac było, ze ta ilosc maki sie nie wkreci do jaj. Dodalam lyzke wody i te odrobine masla ale w dalszym ciągu masa mardzo, bardzo gęsta i już niestety nie puszysta. Dalej jednak brne ;-) Rozsmarowalam to jakos na blaszce i czekam ;-) jeszcze 10 minut ale nie wygląda to dobrze.
|
|
|
|