|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Piernik orzechowy |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.25 Składniki: 1/2 kostki masła
1 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1/2 szkl. mleka
1 łyżka miodu
1 jajko
3 czubate łyżeczki przyprawy do pierników
1 łyżeczka kakao
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
dekoracja:
polewa rumowa
cukier puder
2-3 łyżki orzechów włoskich
|
Opis przygotowania: Stopić tłuszcz, dodać mleko, miód, jajko, wymieszać. W innym naczyniu przesiać mąkę, dodać cukier, przyprawę do pierników, kakao, sól proszek. Dodawać stopniowo stopione masło i mieszając mikserem doprowadzić do uzyskania gładkiej masy. Dodać posiekane orzechy i ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką podłużnej formy. Piec w temp. 180 stopni C ok. 45-50 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem, przybrać połówkami orzechów i polać lukrem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5831 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|