|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na kotleciki:
" 300 g kaszy jaglanej
" 500 g bobu Happy Frucht (waga przed obraniem)
" 3 łyżki kaparów hiszpańskich Beach Flower
" 4 ząbki czosnku
" olej rzepakowy (Rapso)
" 2 jajka
" sól, pieprz
Składniki na dodatki:
" mała kapusta czerwona
" 1 laska cynamonu
" olej rzepakowy (Rapso)
" 300 ml cherry
" 4 łyżki octu balsamicznego
Składniki na dodatki:
" 1 duży pęczek natki pietruszki
" olej rzepakowy Rapso
" orzechy pecan Kresto
" 10 g parmezanu
" 2 ząbki czosnku
" otarta skórka z 1/2 cytryny
" sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Wykonanie (kotleciki):
1. Kaszę ugotuj na sypko. Ostudź.
2.Bób obierz ze skórek. Ostudź, lekko pognieć widelcem.
3. Połącz kaszę z bobem, dodaj jajka, sól, pieprz oraz pokrojone kapary. Wyrób na jednolitą masę.
4. Formuj niewielkie kotleciki i smaż na średnim ogniu tak, aby nie przypiekły się za szybko.
Wykonanie (dodatki):
1. Kapustę posiekaj. Wrzuć na dużą patelnię, dodaj trochę oleju Rapso i smaż chwilę cały czas mieszając.
2. Dodaj do kapusty cynamon, cherry oraz ocet balsamiczny. Całość duś ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i ewentualnie ponownie octem balsamicznym.
Wykonanie (dodatki):
1. Czosnek obierz i wrzuć do blendera, natkę pokrój i też przełóż do blendera.
2. Parmezan, garść orzechów oraz otartą skórkę z cytryny zmiksuj wraz z pozostałymi składnikami dolewając oleju. Dodaj go tyle, aby uzyskać odpowiadającą Ci gęstość.
3. Podawaj w osobnym naczyniu i zamaczaj w nim kotleciki. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 2033 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|