przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki na kotleciki:
" 300 g kaszy jaglanej
" 500 g bobu Happy Frucht (waga przed obraniem)
" 3 łyżki kaparów hiszpańskich Beach Flower
" 4 ząbki czosnku
" olej rzepakowy (Rapso)
" 2 jajka
" sól, pieprz

Składniki na dodatki:
" mała kapusta czerwona
" 1 laska cynamonu
" olej rzepakowy (Rapso)
" 300 ml cherry
" 4 łyżki octu balsamicznego

Składniki na dodatki:
" 1 duży pęczek natki pietruszki
" olej rzepakowy Rapso
" orzechy pecan Kresto
" 10 g parmezanu
" 2 ząbki czosnku
" otarta skórka z 1/2 cytryny
" sól, pieprz

Opis przygotowania:
Wykonanie (kotleciki):
1. Kaszę ugotuj na sypko. Ostudź.
2.Bób obierz ze skórek. Ostudź, lekko pognieć widelcem.
3. Połącz kaszę z bobem, dodaj jajka, sól, pieprz oraz pokrojone kapary. Wyrób na jednolitą masę.
4. Formuj niewielkie kotleciki i smaż na średnim ogniu tak, aby nie przypiekły się za szybko.

Wykonanie (dodatki):
1. Kapustę posiekaj. Wrzuć na dużą patelnię, dodaj trochę oleju Rapso i smaż chwilę cały czas mieszając.
2. Dodaj do kapusty cynamon, cherry oraz ocet balsamiczny. Całość duś ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i ewentualnie ponownie octem balsamicznym.

Wykonanie (dodatki):
1. Czosnek obierz i wrzuć do blendera, natkę pokrój i też przełóż do blendera.
2. Parmezan, garść orzechów oraz otartą skórkę z cytryny zmiksuj wraz z pozostałymi składnikami dolewając oleju. Dodaj go tyle, aby uzyskać odpowiadającą Ci gęstość.
3. Podawaj w osobnym naczyniu i zamaczaj w nim kotleciki.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 1748 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin