|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Patelnia pełna białka: ciecierzyca ze świeżą bazylią, dynią i boczkiem |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy marki Halina (ok. 250 g)
" 200g ryżu brązowy Britta
" 1/2 szklanki pomidorów koktajlowych
" 2 szklanki pokrojonej dyni hokkaido
" 2 puszki mleczka kokosowego (po ok. 400 g)
" olej do smażenia
" 1 cebula
" 500 g szynki mielonej
" 200 g boczku wędzonego
" 1 łyżeczka curry
" 1 łyżeczka kuminu,
" 1/2 łyżeczki garam masala
" szczypta ostrego chilli
" 23 ząbki czosnku
" 1 jajko
" sól, pieprz
|
Opis przygotowania: 1. Połącz jajko, szynkę mieloną, przyprawy (garam masalę, kumin, chilli). Dopraw solą, pieprzem. Dodaj starty czosnek, wymieszaj.
2. Uformuj małe kulki i smaż na niewielkim płomieniu.
3. Na drugiej patelni i zeszklij boczek, dodaj czosnek, smaż chwilkę, dodaj cebulę, zeszklij.
4. Dodaj 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy, dodaj mleczko kokosowe, pomidory (pokrojone w ćwiartki), curry. Całość duś kilka minut, dodaj pulpeciki z pierwszej patelni, dopraw do smaku.
5. Posyp całość świeżą bazylią lub kolendrą.
6. Podawaj z ryżem brązowym Britta. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 2153 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|