|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tarta migdałowa z owocami |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 200 g migdałów tartych BackMit
1 opakowanie ciasta francuskiego
500 ml sera mascarpone (schłodzony przez noc)
1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
mleko
owoce sezonowe (ok. 500 g)
cukier puder (opcjonalnie)
|
Opis przygotowania: 1. Budyń gotujemy w połowie porcji mleka zalecanej przez producenta. W ten sposób uzyskamy bardzo gęstą pulpę. Studzimy, najlepiej przez noc w lodówce.
2. Tarte migdały wysypujemy na dużą, rozgrzaną patelnię. Cały czas mieszając, doprowadzamy do ich lekkiego zbrązowienia. Studzimy, najlepiej przez noc w lodówce.
3. Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Formujemy go na papierze do pieczenia i obciążamy np. fasolą, ciecierzycą, czy przeznaczonymi do tego specjalnymi kuleczkami.
4. Ciasto pieczemy według zaleceń producenta. Po wyjęciu z piekarnika usuwamy obciążenie
i studzimy ciasto.
5. Ser mascarpone wykładamy do misy miksera, dodajemy pulpę budyniową i ubijamy powoli, stopniowo zwiększając obroty miksera.
6. Do ubitej masy dodajemy tarte migdały i dokładnie mieszamy.
7. Wykładamy na ciasto masę migdałową. Na wierzch układamy umyte owoce.
8. Tartę możemy serwować od razu lub po schłodzeniu w lodówce. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 1752 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|