przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Filet z indyka z ryĹĽem basmati marki Britta


Poziom: ¶redni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
3 saszetki ryĹĽu basmati marki Britta
600 g fileta z indyka
1 puszka mandarynek
1 puszka ananasĂłw
20 g masła lub 2 łyżki oliwy
1-2 Ĺ‚yĹĽeczki curry
natka pietruszki lub kolendra
sĂłl, pieprz

Opis przygotowania:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z indyka pokroić w kostkę i usmażyć na maśle lub oliwie, następnie posypać curry. Do mięsa dodać ugotowany ryż, mandarynki i pokrojone w kostkę ananasy. Całość podgrzać, doprawić pieprzem, solą, curry i polać sokiem z ananasów. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 134 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ
















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin