Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta | 
	 | 
		  Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 3 saszetki ryżu basmati marki Britta 
600 g fileta z indyka 
1 puszka mandarynek 
1 puszka ananasów 
20 g masła lub 2 łyżki oliwy 
1-2 łyżeczki curry 
natka pietruszki lub kolendra 
sól, pieprz
 
  | 
	Opis przygotowania: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z indyka pokroić w kostkę i usmażyć na maśle lub oliwie, następnie posypać curry. Do mięsa dodać ugotowany ryż, mandarynki i pokrojone w kostkę ananasy. Całość podgrzać, doprawić pieprzem, solą, curry i polać sokiem z ananasów. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 2955 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |