|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasta Tahini |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 200 g sezamu białego
34 łyżki oleju Rapso
szczypta soli
|
Opis przygotowania: 1.Sezam prażymy na dużej patelni, cały czas mieszając i doprowadzając do lekkiego zbrązowienia (zbyt ciemny sezam staje się gorzki).
2.Uprażony sezam studzimy. Przesypujemy do misy malaksera (o dużej mocy) i blendujemy, stopniowo dodając olej, do uzyskania odpowiadającej nam gęstości.
3. Na koniec solimy do smaku, przekładamy do szczelnego pojemnika. Tahini można przechowywać w lodówce do miesiąca czasu |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 1688 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|