Pasta Tahini |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 200 g sezamu białego
34 łyżki oleju Rapso
szczypta soli
|
Opis przygotowania: 1.Sezam prażymy na dużej patelni, cały czas mieszając i doprowadzając do lekkiego zbrązowienia (zbyt ciemny sezam staje się gorzki).
2.Uprażony sezam studzimy. Przesypujemy do misy malaksera (o dużej mocy) i blendujemy, stopniowo dodając olej, do uzyskania odpowiadającej nam gęstości.
3. Na koniec solimy do smaku, przekładamy do szczelnego pojemnika. Tahini można przechowywać w lodówce do miesiąca czasu |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 1687 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |