| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Sernik wiedeński |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 3.25  Składniki: 0.5 kg dobrego sera, 
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 
1 szkl. cukru, 
6 łyżek masła, 
4 jaja. 
Dodatki aromatyczne (dowolnie): 
wanilia, 
parę kropli olejku migdałowego, 
rodzynki, 
skórka pomarańczowa.
 
  |  
	Opis przygotowania: Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać żółtka utarte z cukrem, stopione masło, mąkę ziemniaczaną wszelkie dodatki aromatyczne i wreszcie sztywno ubitą pianę z białek. Masę dokładnie wymieszać i włożyć do wąskiej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Posmarować po wierzchu białkiem i piec ok. 45 min. Wyjmować z formy dopiero po zupełnym ostygnięciu. |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
		| Przepis czytano już 8663 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
 
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |