|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik wiedeński |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 3.25 Składniki: 0.5 kg dobrego sera,
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej,
1 szkl. cukru,
6 łyżek masła,
4 jaja.
Dodatki aromatyczne (dowolnie):
wanilia,
parę kropli olejku migdałowego,
rodzynki,
skórka pomarańczowa.
|
Opis przygotowania: Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać żółtka utarte z cukrem, stopione masło, mąkę ziemniaczaną wszelkie dodatki aromatyczne i wreszcie sztywno ubitą pianę z białek. Masę dokładnie wymieszać i włożyć do wąskiej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Posmarować po wierzchu białkiem i piec ok. 45 min. Wyjmować z formy dopiero po zupełnym ostygnięciu. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7919 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|