przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik wiedeński

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 3.25
Składniki:
0.5 kg dobrego sera,
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej,
1 szkl. cukru,
6 łyżek masła,
4 jaja.
Dodatki aromatyczne (dowolnie):
wanilia,
parę kropli olejku migdałowego,
rodzynki,
skórka pomarańczowa.

Opis przygotowania:
Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać żółtka utarte z cukrem, stopione masło, mąkę ziemniaczaną wszelkie dodatki aromatyczne i wreszcie sztywno ubitą pianę z białek. Masę dokładnie wymieszać i włożyć do wąskiej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Posmarować po wierzchu białkiem i piec ok. 45 min. Wyjmować z formy dopiero po zupełnym ostygnięciu.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7944 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a mlynek






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin