|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Smażone grzyby suszone |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 16 kapeluszy suszonych prawdziwków średnicy 3 - 4 cm,
3 szkl. mleka,
2 jajka,
0.5 szkl. bułki tartej,
4 łyżki mąki,
natka pietruszki,
olej do smażenia,
sól.
|
Opis przygotowania: Grzyby dokładnie umyć, zalać osolonym mlekiem i pozostawić do namoczenia na 6 - 8 h. Następnie wyjąć z mleka, zalać lekko osoloną wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, ułożyć na deseczce i przycisnąć drugą deseczką. Jajka roztrzepać z 2 łyżkami wody i lekko posolić. Na dwóch talerzykach przygotować mąkę i bułkę tartą. Grzyby obtaczać najpierw w mące, następnie w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać gorące przybrane natką pietruszki. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 5708 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|