|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bukiet z warzyw |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - 20 dkg fasoli szparagowej
- kalafior
- pół pęczka marchwi
- 8 ziemniaków
- 4 jajka
- 4 pomidory
- 8 dkg masła lub margaryny
- zielenina
|
Opis przygotowania: Fasolę i kalafior ugotować jak zwykle się je gotuje, marchew pokrojoną wzdłuż na ćwiartki, ugotować w bardzo małej ilości wody, pod koniec gotowania dodać tłuszczu, oprószyć małą ilością mąki. Ziemniaki mogą być świeżo ugotowane lub odsmażone. Usmażyć jajka sadzone lub jajecznicę tuż przed podaniem. Na dużym półmisku ułożyć obok siebie wszystkie warzywa, polać fasolę i kalafior stopionym masłem, posypać tartą, zrumienioną bułką, pozostałe posypać zieleniną i podlać. Danie imponujące smakiem i barwami. W bukiecie w warzyw mogą być zestawione i inne warzywa, np. szpinak w sosie mlecznym, buraczki w śmietanie i inne. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 9050 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|