przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bukiet z warzyw

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- 20 dkg fasoli szparagowej
- kalafior
- pół pęczka marchwi
- 8 ziemniaków
- 4 jajka
- 4 pomidory
- 8 dkg masła lub margaryny
- zielenina

Opis przygotowania:
Fasolę i kalafior ugotować jak zwykle się je gotuje, marchew pokrojoną wzdłuż na ćwiartki, ugotować w bardzo małej ilości wody, pod koniec gotowania dodać tłuszczu, oprószyć małą ilością mąki. Ziemniaki mogą być świeżo ugotowane lub odsmażone. Usmażyć jajka sadzone lub jajecznicę tuż przed podaniem. Na dużym półmisku ułożyć obok siebie wszystkie warzywa, polać fasolę i kalafior stopionym masłem, posypać tartą, zrumienioną bułką, pozostałe posypać zieleniną i podlać. Danie imponujące smakiem i barwami. W bukiecie w warzyw mogą być zestawione i inne warzywa, np. szpinak w sosie mlecznym, buraczki w śmietanie i inne.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 9020 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin