Szaszłyki z kurczaka z brzoskwiniami | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Głosów: 4 Ocena: 1.75  Składniki: - 2 piersi kurczaka 
- 1 puszka brzoskwiń w syropie 
marynata: 1/2 szklanki oleju 
- syrop z brzoskwiń 
- 2 łyżki miodu 
- 2 łyżki sosu sojowego 
- 1 łyżka cukru 
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków albo przyprawy do pierników 
- 5 goździków
 
  | 
	Opis przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki marynaty i zalewamy nią opłukane, osuszone i pokrojone w kawałki mięso. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po wyjęciu mięso odsączamy i nadziewamy na szpikulce na przemian z ćwiartkami brzoskwiń. Pieczemy na grillu 10-15 minut, od czasu do czasu obracając i polewając marynatą. | 
	 | 
	| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	 | 
		| Przepis czytano już 7824 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |