Szaszłyki z kurczaka z brzoskwiniami |
|
Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Głosów: 4 Ocena: 1.75 Składniki: - 2 piersi kurczaka
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
marynata: 1/2 szklanki oleju
- syrop z brzoskwiń
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków albo przyprawy do pierników
- 5 goździków
|
Opis przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki marynaty i zalewamy nią opłukane, osuszone i pokrojone w kawałki mięso. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po wyjęciu mięso odsączamy i nadziewamy na szpikulce na przemian z ćwiartkami brzoskwiń. Pieczemy na grillu 10-15 minut, od czasu do czasu obracając i polewając marynatą. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 7325 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |