|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczona papryka z rukolą |
|
Poziom: średni Czas: 90 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 6 papryk (żółte
- czerwone
- pomarańczowe)
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka kaparów
- 6 filecików z anchois (niekoniecznie)
- 3 łyżki oliwy
- 1 garść rukoli
|
Opis przygotowania: Umyte, osuszone papryki grillujemy (ogień z góry) ok. 40 minut w gorącym piekarniku, przewracając na drugą stronę, kiedy widzimy, że skórka ciemnieje i odchodzi. Po wyjęciu z piekarnika zawijamy je w folię aluminiową, a najlepiej w gazetę, i zostawiamy do ostygnięcia na 15 minut. Następnie usuwamy ogonki i pestki, zdejmujemy skórkę i kroimy w kawałki. Układamy płasko na półmisku w kolorową mozaikę, polewamy oliwą, posypujemy kaparami i pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem. Na wierzchu układamy anchois, jeśli mamy. Solimy, pieprzymy i posypujemy listkami rukoli. Podajemy z bagietką. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 7695 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|