przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczona papryka z rukolą

Poziom: średni
Czas: 90 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 6 papryk (żółte
- czerwone
- pomarańczowe)
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka kaparów
- 6 filecików z anchois (niekoniecznie)
- 3 łyżki oliwy
- 1 garść rukoli

Opis przygotowania:
Umyte, osuszone papryki grillujemy (ogień z góry) ok. 40 minut w gorącym piekarniku, przewracając na drugą stronę, kiedy widzimy, że skórka ciemnieje i odchodzi. Po wyjęciu z piekarnika zawijamy je w folię aluminiową, a najlepiej w gazetę, i zostawiamy do ostygnięcia na 15 minut. Następnie usuwamy ogonki i pestki, zdejmujemy skórkę i kroimy w kawałki. Układamy płasko na półmisku w kolorową mozaikę, polewamy oliwą, posypujemy kaparami i pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem. Na wierzchu układamy anchois, jeśli mamy. Solimy, pieprzymy i posypujemy listkami rukoli. Podajemy z bagietką.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 7696 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin