|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Karp w galarecie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 2 kg karpia,
3 posiekane cebule,
łyżka rodzynków,
sól,
8 ziarenek pieprzu,
listek laurowy,
kawałek cynamonu,
2 goździki,
3 łyżki białego wina,
4 marchewki.
|
Opis przygotowania: Karpia oczyścić i włożyć do wody (2 szkl.) ze wszystkimi dodatkami, oprócz wina. Po 15 min. gotowania dolać wino i gotować powoli ok. 60 min. Następnie wyjąć marchewkę, pokrajać w plasterki, przybrać kawałki karpia. Przetrzeć cebulę, dodać do wywaru i gęstniejącym zalać karpia. |
|
Region: Kuchnia żydowska | |
Przepis czytano już 7943 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|