|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makaron z parmezanem |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 3 Ocena: 2.67 Składniki: 40 dkg makaronu fettucine - szerokie wstążki,
0.5 szkl. tartego parmezanu,
0.75 szkl. kremówki,
2 łyżki masła,
gałka muszkatałowa,
sól,
biały pieprz.
|
Opis przygotowania: Makaron ugotować al dente. Masło rozgrzać na patelni, dodać śmietankę, chwilę gotować. Dodać parmezan, gałkę, sól i pieprz.
Odcedzony makaron wrzucić na patelnię z sosem i zamieszać. Podawać posypany dodatkowym parmezanem. |
|
Opis / Uwagi: Przepis można urozmaicić podsmażając na maśle cebulkę, plasterki pieczarek, szynkę, dodając natkę pietruszki. |
| Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7665 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|