przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron z parmezanem

Poziom: b. łatwy
Głosów: 3
Ocena: 2.67
Składniki:
40 dkg makaronu fettucine - szerokie wstążki,
0.5 szkl. tartego parmezanu,
0.75 szkl. kremówki,
2 łyżki masła,
gałka muszkatałowa,
sól,
biały pieprz.

Opis przygotowania:
Makaron ugotować al dente. Masło rozgrzać na patelni, dodać śmietankę, chwilę gotować. Dodać parmezan, gałkę, sól i pieprz.
Odcedzony makaron wrzucić na patelnię z sosem i zamieszać. Podawać posypany dodatkowym parmezanem.
Opis / Uwagi:
Przepis można urozmaicić podsmażając na maśle cebulkę, plasterki pieczarek, szynkę, dodając natkę pietruszki.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7666 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin