|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kuropatwy nadziewane |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 kuropatwy,
100 g masła,
100 g słoniny,
serca,
wątroby i żołądki z kuropatw,
3 łyżki przesianej tartej bułki,
3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
szczypta cukru i gałki muszkatołowej,
sól,
pieprz,
1 jajko.
|
Opis przygotowania: Sprawione i umyte kuropatwy natrzeć solą i pieprzem i odstawić na 2 - 3 h w chłodne miejsce.
Drobno posiekane podroby utrzeć w misce z masłem i żółtkiem, dodać cukier, sól, gałkę i tartą bułkę. Masę dokładnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białka.
Nadziać kuropatwy, zaszyć otwór, owinąć kuropatwy cienkimi plasterkami słoniny, obwiązać nitką. Upiec w piekarniku. W czasie pieczenia polewać masłem. Pod koniec zdjąć słoninę, aby ptaki się zarumieniły. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5341 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|