|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem z pomidorow z bananami |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: dla 4 osób Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 700 g dojrzałych pomidorów
- 100 ml śmietany kremówki
- 1 mała cebulka
- 1 łyżeczka masła
- 2 banany
- 1 łyżeczka cukru
- 600 ml wywaru jarzynowego
- sól
|
Opis przygotowania: 1. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kawałki. Cebule obrać, opłukać, drobno posiekać.
2. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebule. Dodać pokrojone pomidory, dusić razem z cebula 20 min. Przetrzeć przez sito.
3. Zagotować wywar z jarzyn. Dodać przetarte pomidory, doprawić solą i cukrem do smaku. Zupa powinna być lekko słodkawa. Ostudzić, wstawić do lodówki.
4. Trzepaczką ubić śmietanę z cukrem na sztywną masę.
5. Pokroić banany na plasterki (tuz przed podaniem, by nie zdążyły ściemnieć). Na zimna zupę położyć łyżkę bitej śmietany, przybrać plasterkami banana. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5785 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|