przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krem z pomidorow z bananami

Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: dla 4 osób
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 700 g dojrzałych pomidorów
- 100 ml śmietany kremówki
- 1 mała cebulka
- 1 łyżeczka masła
- 2 banany
- 1 łyżeczka cukru
- 600 ml wywaru jarzynowego
- sól

Opis przygotowania:
1. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kawałki. Cebule obrać, opłukać, drobno posiekać.
2. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebule. Dodać pokrojone pomidory, dusić razem z cebula 20 min. Przetrzeć przez sito.
3. Zagotować wywar z jarzyn. Dodać przetarte pomidory, doprawić solą i cukrem do smaku. Zupa powinna być lekko słodkawa. Ostudzić, wstawić do lodówki.
4. Trzepaczką ubić śmietanę z cukrem na sztywną masę.
5. Pokroić banany na plasterki (tuz przed podaniem, by nie zdążyły ściemnieć). Na zimna zupę położyć łyżkę bitej śmietany, przybrać plasterkami banana.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5418 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin