|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Barszcz czerwony I |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: 4 duże buraki ćwikłowe,
3 średniej wielkości marchewki,
2 pietruszki,
0.25 selera,
cebula,
4 - 5 suszonych grzybów,
2 listki bobkowe,
4 ziarnka ziela angielskiego,
2 - 3 ziarnek pieprzu,
sok z cytryny lub kwasek,
ocet,
cukier,
sól,
pieprz,
wywar z ugotowanej szynki.
|
Opis przygotowania: Sporządź wywar z włoszczyzny - do 1.25 l wody wrzuć pokrajane jarzyny. Osobno pokrój w talarki 4 buraki, dodaj 4 - 5 suszonych grzybków, liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu, zalej w osobnym garnuszku 0.5 l wody z dodatkiem łyżki octu i gotuj co najmniej 0.5 h. Wszystko przecedź, zlej razem, dodaj wywar z ugotowanej szynki i przypraw do smaku kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7992 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|