przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Barszcz czerwony I

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
4 duże buraki ćwikłowe,
3 średniej wielkości marchewki,
2 pietruszki,
0.25 selera,
cebula,
4 - 5 suszonych grzybów,
2 listki bobkowe,
4 ziarnka ziela angielskiego,
2 - 3 ziarnek pieprzu,
sok z cytryny lub kwasek,
ocet,
cukier,
sól,
pieprz,
wywar z ugotowanej szynki.

Opis przygotowania:
Sporządź wywar z włoszczyzny - do 1.25 l wody wrzuć pokrajane jarzyny. Osobno pokrój w talarki 4 buraki, dodaj 4 - 5 suszonych grzybków, liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu, zalej w osobnym garnuszku 0.5 l wody z dodatkiem łyżki octu i gotuj co najmniej 0.5 h. Wszystko przecedź, zlej razem, dodaj wywar z ugotowanej szynki i przypraw do smaku kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 8020 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin