|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kapuśniak |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 500 g kości,
250 g włoszczyzny,
300 g kapusty kwaszonej,
2 l wody,
20 g grzybów suszonych,
20 g mąki,
40 g tłuszczu,
sól,
cukier,
jałowiec.
|
Opis przygotowania: Ugotować wywar z kości i włoszczyzny. Kapustę zalać wywarem i gotować do miękkości. Grzyby ugotować, pokroić w paski. Dodać do kapusty grzyby wraz z wywarem, w którym się gotowały. Dodać powidła śliwkowe. Całość zaprawić zasmażką z tłuszczu i mąki, dodać przyprawy i zagotować. Utrzymywać w stanie wrzenia jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 6425 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|