przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kapuśniak

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
500 g kości,
250 g włoszczyzny,
300 g kapusty kwaszonej,
2 l wody,
20 g grzybów suszonych,
20 g mąki,
40 g tłuszczu,
sól,
cukier,
jałowiec.

Opis przygotowania:
Ugotować wywar z kości i włoszczyzny. Kapustę zalać wywarem i gotować do miękkości. Grzyby ugotować, pokroić w paski. Dodać do kapusty grzyby wraz z wywarem, w którym się gotowały. Dodać powidła śliwkowe. Całość zaprawić zasmażką z tłuszczu i mąki, dodać przyprawy i zagotować. Utrzymywać w stanie wrzenia jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6416 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin