|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kapuśniak |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 1.00
500 g kości,
 250 g włoszczyzny,
 300 g kapusty kwaszonej,
 2 l wody,
 20 g grzybów suszonych,
 20 g mąki,
 40 g tłuszczu,
 sól,
 cukier,
 jałowiec.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ugotować wywar z kości i włoszczyzny. Kapustę zalać wywarem i gotować do miękkości. Grzyby ugotować, pokroić w paski. Dodać do kapusty grzyby wraz z wywarem, w którym się gotowały. Dodać powidła śliwkowe. Całość zaprawić zasmażką z tłuszczu i mąki, dodać przyprawy i zagotować. Utrzymywać w stanie wrzenia jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6942 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |