przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krupnik

Poziom: b. łatwy
Głosów: 5
Ocena: 4.60
Składniki:
3 l wody,
włoszczyzna 0,5kg mięsa wieprzowego lub wolowego,
0,5 kg ziemniaków,
szklanka kaszy jęczmiennej,
pól szklanki śmietany,
sól pieprz do smaku.

Opis przygotowania:
Mięso i włoszczyznę ugotować do miękkości, dodać kaszę, ziemniaki pokrojone w kostkę przyprawy. Gdy wszystko miękkie zaprawić śmietaną doprawić do smaku dodać zieleninę.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6278 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin