|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zupa cebulowa I |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 1.00
3 bardzo duże cebule (150 g),
 80 g masła lub 5 - 6 łyżek oleju sojowego,
 1 łyżka mąki,
 1.5 l wody,
 sól i pieprz do smaku,
 tłuszcz i czerstwa bułka na grzanki.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Na połowie przeznaczonego do zupy tłuszczu zrobić zasmażkę, uważając, by nie przybrała zbyt ciemnego koloru. Jednocześnie w innym naczyniu usmażyć na reszcie tłuszczu oczyszczone i pokrojone cebule. Na gorącą zasmażkę wlać zimną wodę, wrzucić usmażoną cebulę, dodać sól i pieprz, gotować do miękkości. W tym czasie pokroić w kostkę czerstwą bułkę i usmażyć ją, najlepiej na sojowym lub słonecznikowym oleju, robiąc w ten sposób grzanki. Po ugotowaniu można zupę zmiksować. Przed podaniem dodać grzanki.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 5692 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |