przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa cebulowa I

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
3 bardzo duże cebule (150 g),
80 g masła lub 5 - 6 łyżek oleju sojowego,
1 łyżka mąki,
1.5 l wody,
sól i pieprz do smaku,
tłuszcz i czerstwa bułka na grzanki.

Opis przygotowania:
Na połowie przeznaczonego do zupy tłuszczu zrobić zasmażkę, uważając, by nie przybrała zbyt ciemnego koloru. Jednocześnie w innym naczyniu usmażyć na reszcie tłuszczu oczyszczone i pokrojone cebule. Na gorącą zasmażkę wlać zimną wodę, wrzucić usmażoną cebulę, dodać sól i pieprz, gotować do miękkości. W tym czasie pokroić w kostkę czerstwą bułkę i usmażyć ją, najlepiej na sojowym lub słonecznikowym oleju, robiąc w ten sposób grzanki. Po ugotowaniu można zupę zmiksować. Przed podaniem dodać grzanki.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5160 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin