przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Befsztyk tatarski

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.67
Składniki:
40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,
6-8 dkg cebuli,
2 dkg kaparów,
4 żółtka,
5 dkg ogórków konserwowych,
4 dkg grzybków marynowanych,
oliwa,
musztarda,
sól,
pieprz,
przyprawa do zup i papryka mielona do smaku.

Opis przygotowania:
Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyprcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 11948 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin