|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Befsztyk tatarski |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.67 Składniki: 40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,
6-8 dkg cebuli,
2 dkg kaparów,
4 żółtka,
5 dkg ogórków konserwowych,
4 dkg grzybków marynowanych,
oliwa,
musztarda,
sól,
pieprz,
przyprawa do zup i papryka mielona do smaku.
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyprcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 11947 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|